20-08-07

spruitjeskoek

<><><><>
<><><><>
Cool Slideshows!

 

Nodig:

1 kg spruiten

1 kg gehakt

2 uiijes

1 of 2 eitjes

peper, zout, muskaatnoot,paneermeel

gemalen kaas

2 dl bouillon (mag minder...maar het geeft een sausje)

boter

Zo maak je het:

kook de spruitjes gaar in gezouten water, snipper de uitjes en fruit ze in wat boter.....voeg de uien, eieren, zout, peper, paneermeel en muskaatnoot bij het gehakt en meng tot een smeuïge massa....beboter een vuurvaste schaal en vul de bodem met de helft van het gehakt...leg er de helft van de spruitjes op...de rest van het gehakt en dat de rest van de spruiten....overgiet met de bouillon....strooi de kaas erover en leg hier en daar wat klontjes boter...bak gedurende 30 tot 45 min op 170°c......lekker met aardappelpuree..........

 

21:46 Gepost door in eenpansgerechten | Permalink | Commentaren (3) | Tags: spruiten, gehakt, kaas |  Facebook |

19-08-07

florida salade

DSC05534

Nodig:

restjes koude kip, sla, ananas, cocktailsaus, paprikapoeder

Eenvoudig te maken:

Schik de sla op een mooie schotel, leg er de blokjes kip en ananas op...geef er cocktailsaus bij...eventueel met een beetje paprikapoeder...lekker met stokbrood...

 

15:40 Gepost door in varia | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kip, restjes, ananas, snack, koude kip |  Facebook |

15-08-07

chocolademousse....

<><>
<><>
Cool Slideshows!
Nodig:
  • 6 eiwitten
  • 100 g chocolade-dragees
  • 6 el bloemsuiker

Zo maak je het:

de eiwitten zeer stijf kloppen....chocolade smelten...en samen met de suiker bij de eiwitten voegen...nog even omspatelen en klaar

daar deze mousse met rauwe eieren gemaakt wordt...best niet langer dan 24u bewaren...

21:42 Gepost door in desserten | Permalink | Commentaren (4) | Tags: chocolade, mousse, dessert, calorien |  Facebook |

varkensgebraad met preisaus

<><><><>
<><><><>
Cool Slideshows!

Nodig:

  1. varkensgebraad van ca 1kg
  2. enkele stronken prei
  3. een flesje pils-bier
  4. boter
  5. 1/4 l room
  6. peper, zout, (paprikapoeder)

Het varkengebraad kruiden met peper, zout en eventueel paparikapoeder.... rondom bruin bakken....ondertussen de prei in stukjes van ca. 1.5 cm snijden en in gezouten water blancheren...

't Vlees uit de pan halen en de pan deglaceren met het bier.... in een vuurvaste schotel plaatsen en de uitgelekte prei er rondom schikken....overgieten met de biersaus.....hier en daar een klontje boter over verdelen....een uurtje (of tot het vlees gaar is) in een oven van 180° à 200° bakken.....

Het vlees  warm houden....de prei in een pannetje doen en er de room bijvoegen....nog eventjes laten doorkoken en indien nodig...wat bijkruiden...(de prei op zich geeft echter voldoende smaak af....)

Lekker met gekookte aardappelen....

21:15 Gepost door in vlees | Permalink | Commentaren (0) | Tags: varkensgebraad, prei, vlees |  Facebook |

 

<embed style="display: inline; width: 300px; height: 320px;" src="http://flash.picturetrail.com/pflicks/2/lens.swf" loop="false" quality="high" FlashVars="ql=0&src1=http://pic60.picturetrail.com/VOL1732/8920145/flicks/1/1577407&src2=http://widgetize.picturetrail.com/flicks/1577407" wmode="transparent" bgcolor="#000000" width="300" height="320" name="lens" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"><... width="300" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0"><tr><td align="left" valign="bottom" width="85" height="30"><a href="http://www.picturetrail.com/misc/counter.fcgi?link=http%3... src="http://pics.picturetrail.com/res/pflicks/pt.gif" border="0"></a></td>
<td align="left" valign="bottom"><a href="http://www.picturetrail.com/misc/counter.fcgi?link=http%3... color="#0E58FF" size="2" face="arial">Cool Slideshows!</a></td>
</tr></table>

20:57 Gepost door in aperitiefjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

eenvoudige tomatensoep

<><>
<><>
Cool Slideshows!

Ingrediënten:

  • 3 uien
  • 2 stronken prei (enkel het wit)
  • witte selder
  • blikje tomatenpuree
  • 1 kg tomaten
  • 1.5 à 2 l kippebouillon
  • peper, zout.....

fruit de uien aan in wat boter.....versnij de selder en de prei en laat nog eventjes meestoven....voeg het blikje tomatenpuree toe en laat eveneens nog eventjes meebakken...dat neemt de zuurte van de tomaten weg....

snij de tomaten in stukken en voeg ze samen met de bouillon toe...laat 30 à 45 minuten zachtjes koken....mixen, kruiden met peper en zout....eventueel balletjes bijdoen en goed warm serveren...eventuuel met wat room en versgehakte peterselie.....klassieker kan haast niet....maar oh zo lekker....

 

peper, zout, boter

20:31 Gepost door in soepjes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lekker, soep, tomaat, groentent, gezon, klassiek |  Facebook |

14-08-07

Vlierbessensiroop

Pluk de rijpe vlierbessen gewoon in de natuur....let er wel op dat je de omgeving wat kent....geen sproeistoffen, geen industrie....uitlaatgassen enz....

Ontdoe de trosjes van de besjes....verwijder de groene besjes want deze zijn giftig (je gaat er niet van dood.....maar je kan er wel hevige buikkrampen van krijgen......)

Zet de besjes op in wat water.....breng aan de kook tot de besjes beginnen open te spatten....

Doe de besjes door een zeef....een neteldoek...of machinaal.....

Voeg per liter bekomen sap 1 kg kandijsuiker toe en laat de suiker smelten ....laat verder koken tot siroop.......

Spoel flesjes of bokaaltjes in zo heet mogelijk water....vul de flesjes boordevol....dekseltje er op en omgekeerd laten afkoelen.....

vlierbessensiroop 007

13:26 Gepost door in aperitiefjes | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |