21-05-08

Kipfilet met couscous van bloemkool

Nodig:
            1 bloemkool
            2 dubbele kifilets
            1 bolletje mozzarella
            1 doosje zongedroogde tomaten op olie
            1 citroen
            olijfolie
            basilicum
            sla (veldsla, dragon, dille.......)
            balsamicoazijn
            peper en zout
 Schraap met een dunschiller de bovenste laag van de bloemkool, zodat je fijne korreltjes hebt (de rest kan je eventueel verwerken in soep.....). Breng op smaak met wat geraspte citroenschil, citroensap, olijfolie, peper en zout. Laat even rusten in de koelkast. Bak ondertussen de (enkele) kipfilets even aan en kruidt met peper en zout. Laat even afkoelen en maak er een zijwaardse inkeping in. Versnij de mozzarella in blokjes. Vul de kipfilet met mozzarella, tomaat en basilicum en verpak in alluminium-folio. Bak nog 20 minuten af in een oven van 175° c. Maak de sla aan met balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout. Schik op een bord wat sla, leg er de couscous van bloemkool op......... de kip, al dan niet in de folie...serveer er gebaken aardappelen, griekse rijst of stokbrood bij....
 basilicum 005.jpg1

 
           
 
           
 basilicum 007.jpg2basilicum 001.jpg4

22:18 Gepost door in gevogelte | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip, basilicum, bloemkool |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.