24-05-08

sprits

Voor een 40-tal koekjes....
 
250 g zachte boter
250 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
2 eiwitten
500 bloem
mespuntje zout
De boter, suiker, vanillesuiker, en zout romig roeren, de eieren toevoegen....daarna de bloem en de tot sneeuw geklopte eiwitten...Het deeg in een spuitzak met gekartelde spuitmond doen en  gedurende 7 minuten in een oven van ca. 190° C goudbruin bakken. De uiteinden eventueel versieren met chocolade en een walnoot.....
basilicum 040

 
 

17:08 Gepost door in desserten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bakken, koekjes, chocolade, sprits |  Facebook |

21-05-08

Kipfilet met couscous van bloemkool

Nodig:
            1 bloemkool
            2 dubbele kifilets
            1 bolletje mozzarella
            1 doosje zongedroogde tomaten op olie
            1 citroen
            olijfolie
            basilicum
            sla (veldsla, dragon, dille.......)
            balsamicoazijn
            peper en zout
 Schraap met een dunschiller de bovenste laag van de bloemkool, zodat je fijne korreltjes hebt (de rest kan je eventueel verwerken in soep.....). Breng op smaak met wat geraspte citroenschil, citroensap, olijfolie, peper en zout. Laat even rusten in de koelkast. Bak ondertussen de (enkele) kipfilets even aan en kruidt met peper en zout. Laat even afkoelen en maak er een zijwaardse inkeping in. Versnij de mozzarella in blokjes. Vul de kipfilet met mozzarella, tomaat en basilicum en verpak in alluminium-folio. Bak nog 20 minuten af in een oven van 175° c. Maak de sla aan met balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout. Schik op een bord wat sla, leg er de couscous van bloemkool op......... de kip, al dan niet in de folie...serveer er gebaken aardappelen, griekse rijst of stokbrood bij....
 basilicum 005.jpg1

 
           
 
           
 basilicum 007.jpg2basilicum 001.jpg4

22:18 Gepost door in gevogelte | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip, basilicum, bloemkool |  Facebook |